Kosten PCR sneltest met Reisdocument
☝Klik en Koop Vandaag!☝

Een PCR test met Reisverklaring in Reeuwijk: zo gaat het in zijn werk

Een PCR test met Reisverklaring in Reeuwijk: zo gaat het in zijn werk

Als jij een PCR test met Reisverklaring in Reeuwwijk wilt inplannen, dan ben je waarschijnlijk van plan om binnenkort de grens over te gaan. Momenteel moet je dan logischerwijs bewijs kunnen laten zien dat je gezond bent en dat je het coronavirus niet meeneemt naar een ander land. Dat doe je met een PCR test en is deze negatief dan krijg je daar je Reisverklaring ook bij. Het lijkt allemaal erg lastig, maar eigenlijk valt het best mee. Lees hier verder over hoe je een PCR test inplant, hoe deze wordt afgenomen, wanneer je de resultaten krijgt en waar je op moet letten

Een PCR test met Reisverklaring in Reeuwijk inplannen

Het eerste wat je doet als je een PCR test wilt laten uitvoeren is een datum en een tijd kiezen. Je gaat dan online naar je testcentrum in Reeuwijk en daar zie je welke tijden er nog op welke dagen beschikbaar zijn. Vervolgens selecteer een tijdstip dat past bij jouw plannen, meld je je aan en staat die tijd voor jou gereserveerd. Afspraak inplannen in Reeuwijk, Driebruggen of Bodegraven ⮞

Het afnemen van de PCR test

Nu is het alleen nog zaak om op tijd bij het testcentrum te verschijnen. Daar ben je niet meer dan 15 minuten van je tijd kwijt. De test wordt gedaan met een wattenstaafje dat diep je neus in wordt gebracht. Dit doen ze in beide neusgaten. Het is een onaangenaam gevoel, maar het doet geen pijn en het is snel achter de rug. Jij mag daarna weer naar huis en je monster gaat naar het laboratorium. Daar wordt het op de kweek gezet en blootgesteld aan verschillende temperaturen. Een aantal uren later kan dan beoordeeld worden of er virusdeeltjes in je monster aanwezig waren of niet. Zoek Reeuwijk in de plaatsen Waddinxveen en Bodegraven.

De uitslag

Nadat de PCR test is afgenomen is het wachten op de uitslag. De resultaten worden ’s avonds bekend gemaakt en opgestuurd via e-mail. Had je je PCR test met Reisverklaring in Reeuwwijk in de ochtend laten uitvoeren, dan krijg je ze dezelfde avond al. Was je afspraak ’s middags, dan krijg je ze een dag later in de avond. Bij een negatief resultaat wordt je Reisverklaring direct ook meegestuurd. Was het resultaat positief, dan mag je uiteraard ook niet reizen en neemt de GGD contact met je op. Zij ondersteunen je tot je weer beter bent. Bekijk ook in ons werkgebied: Maak hier online afspraak Corona PCR-Test in Reeuwijk.

Waar moet je op letten

Het belangrijkste van dit hele proces is dat je het tijdstip van je PCR test met Reisverklaring correct uitkiest. Daarvoor moet je de regels in het land waar je naartoe gaat raadplegen. Vaak mogen er niet meer dan 3 dagen zitten tussen het tijdstip van de afname en je vertrek. Let daar dus goed op en ook wanneer je de resultaten kunt verwachten. Een ander aandachtspunt om mee te nemen is dat je een standaard PCR test laat uitvoeren en geen sneltest of antistoffentest. Deze zijn niet geldig als Reisverklaring en fungeren alleen als ondersteunende documenten in situaties waarin het land daarom vraagt.

Tarieven PCR-testen met COVID reiscertificaat
☝Hier - Koop Vandaag!☝